Levonulóban a Tisza árhulláma, de sajnos hordalékát itt hagyja – szombaton szemétszedési akció

Megosztás

A hivatalos nevén III. Szolnoki PET Tusa március 16-án, szombaton lesz. Segíthetünk egymásnak, hogy saját környezetünk sokkal élhetőbb legyen.

A főszervező a Szolnoki ZöldErő.

Az elmúlt hónapokban levonuló árhullámok rengeteg hulladékot/szemetet hoztak magukkal Szolnok környékére is. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján azt feltételezhetjük, hogy az általuk a korábbi években “látogatott” helyszíneken sok hulladék lehet. Ezeket még nem sikerült felmérni a magas vízállás miatt. Amint lehetséges lesz megteszik és utána a szemétszedési akciókat oda is megszervezik.

A szombatra tervezett szakasz már nincs víz alatt, a borítókép ott készült, vasárnap. Ezt a részt szeretnék megtisztítani szombaton, hogy utána a többi területre lehessen koncentrálni.

Találkozó: 2024.03.16 9:15-9:30 között a Tiszaligetben a Körcsarnok előtt (Kajakos ház, felnőtt játszótér mellett)

Kezdés: 9:30

Az esemény célja: Tisza hullámteréből minél hosszabb szakaszon begyűjteni az áradás által hozott hulladékot.

“Útvonal: Körcsarnok “magasságában” átmegyünk a hullámtérbe. A Tisza bal partján haladunk folyásiránnyal megegyező irányban. A Tiszaliget végénél (ahol a gát derékszögben visszakanyarodik a város felé) betérünk az ártéri fák közé.

Terepviszonyok: A szakasz első fele könnyebb, nyíltabb terep. Az ártéri fák között bozótos és saras lehet a terep. Kesztyűt és zsákot biztosítunk. (De lehet hozni sajátot)

Az eseményen mindenki saját felelősségére vesz részt!” – tették hozzá a szervezők.

Kapcsolódó cikkek